Energieffektivisering och isolering

Höga el och energipriser är idag på allas läppar men det finns relativt enkla sätt att spara både el och energi på. Med smarta lösningar från oss på Noga bygg har du både valfrihet att välja och möjlighet att se över hur just Ert behov kan tillgodoses.

6 tips på hur Ni kan spara el och energi 2023

Isolera

Isolera eller tilläggsisolera väggar och tak. Har du tänkt på att isolera redan tidigare ? Då är det dags att slå till nu ! Det är allt att vinna. Speciellt nu med dagen riktpriser på el och energi. Om du effektiviserar nu så framtids -säkrar du även för eventuella framtida ökande priser på energi. Kontakta oss så får du en ungefärlig beräkning på hur mycket ni skulle spara på en isoleringsåtgärd.

Tätning allmänt

Tätning i allmänhet kan göra stor skillnad och något som du till viss del kanske till och med kan göra själv. Genom att minimera glipor mellan tex fönster och under ytterdörrar kan du minska läckage av varmluft och därmed spara energi.

Treglasfönster

Att byta från från tvåglasfönster till treglasfönster är ett effektivt sätt att spara energi på. Vi på Noga har lång erfarenhet av detta.

Optimera uppvärmningssystem

Bara genom att utföra service på värmepanna, värmepump eller andra uppvärmningssystem så kan förbrukningen ofta effektiviseras betydligt. Ibland kan även installation av en mer modern enhet löna sig på grund av bättre effektivitet även när man tar hänsyn till inköpspriset på den uppdaterade enheten.

Byt uppvärmningsmetod

Har du direktverkande el, olja, gas eller annan kostsam uppvärmningsmetod ?
Ta kontakt med någon av våra energikonsulter så gör vi en enkel analys på hur mycket du skulle spara på att komplettera eller ändra uppvärmningsmetod. Om du är intresserad av solceller kan du även se mer information på vår sida som du når via knappen nedan.

Smarta appar

Anpassa temperatur, belysning och förbrukning genom smarta appar. Enkel styrning normalt direkt från din mobiltelefon. Vi kan bland annat styra åtgång och tidsstyrning med hjälp av systemet KNX.
Isolering
Treglasfönster
Solceller
Värmepanna