Kök för alla smaker

Även mindre uppdateringar i ett kök kan göra stor skillnad. Det kan handla om byta luckor eller att enbart måla om luckor och kanske införskaffa en ny bänkskiva, ho och vitvaror.
Design och funktion i kök varierar stort och beror mycket på vad du vill ha ut av köket. Skall ni främst laga mat i köket eller även använda det som din primära matplats ?

Typer av kök

Det finns många valmöjligheter när det gäller kök. Ibland förutsätter uppdateringen också anpassningar såsom justering av ledningar, vatten och el. Speciellt om man vill modernisera ett äldre kök. Men då är det perfekt att ta en dialog med oss då vi kan ge dig tydliga uppskattningar gällande både tidsåtgång och prisbilder så att du kan skapa ditt drömkök.
Ett modernt västerländskt kök kan delas in i tre huvudtyper beroende på hur beredningsbänkar och köksutrustning är placerade i förhållande till varandra. Det finns U-kök, L-kök och parallellkök. För alla dessa huvudtyper gäller att den viktigaste arbetsytan ligger mellan spisen och vasken. Vill du ha ett klassiskt familjekök, mycket öppna ytor eller fokus på ergonomi eller design ?

Hur skall man välja stil ?

Vårt främsta tips är att tänka utifrån vilken huvudsaklig funktion som du vill att ditt kök skall ha. Gillar du att laga mat med vänner ? Eller är det smidigare att ha köket mer avskilt för att störa mindre med ljud och stök ? Vilken ventilation och fläktsystem skall du ha ? Sedan är det ju det där med design. Bolla gärna frågorna vidare med någon av våra experter kring kök som även kan hjälpa dig att rita upp och planera köket tillsammans med dig. Ett samtal med oss är alltid kostnadsfritt. Testa gärna vår digitala prisguide precis här nedan för att få ett budgetpris på din kök -uppdatering.
kök

Vill du testa vår digitala guide kring köksrenovering ?